5 dingen die je moet weten voor je een elektrische fiets gaat kopen

Iedereen aan de elektrische fiets, het lijkt soms wel alsof deze eBikes gratis bij de boodschappen worden uitgedeeld. Toch is dat niet het geval, en het is ook niet verstandig om blindelings de goedkoopste elektrische fiets te kopen. Online webshop Fast & Furious levert bijvoorbeeld alleen maar eBikes van betrouwbare merken, die zich bewezen hebben met elektrische damesfietsen en elektrische herenfietsen van topkwaliteit. Zo kun je lang genieten van de eBike. Waar je op moet letten, en wat je moet weten voordat je een elektrische fiets gaat leasen of kopen lees je op deze pagina.

Bekijk direct het volledige assortiment eBikes in de webshop van Fast & Furious.

1. Voor dames, heren en iedereen

Je kunt elektrische fietsen voor dames en elektrische fietsen voor heren kopen, er zijn ook unisex modellen verkrijgbaar. Let daarbij zeker op de framehoogte die past bij jouw lengte. Er zijn speciale modellen zoals een mama eBike en een transportfiets die voor een specifieke doelgroep zijn gemaakt. Leg de verschillen online naast elkaar en vraag eventueel naar aanvullende informatie bij de webshop.

2. Waar zit de motor?

Soms kun je bij een elektrische fiets nauwelijks zien waar de motor zich bevindt, de positie speelt wel een rol bij het rijgedrag. Je kunt een elektrische fiets kopen met een voorwielmotor, die zijn voordelig maar je kunt een zekere “trekkracht” voelen. Bij een eBike waar de motor op het achterwiel gepositioneerd is voel je weer wat “duwkracht”. De middenmotor biedt een beter zwaartepunt aan de fiets maar de kosten liggen ook wat hoger.

3. Een elektrische fiets leasen

Je koopt een fiets niet voor een korte periode, als je twijfelt is het altijd slimmer om de meer luxe optie te bestellen, anders kan later spijt krijgen van je aankoop. Wanneer je die tweewieler van je keuze toch iets te duur vindt, kun je ervoor kiezen de elektrische fiets te leasen, dit kan via de online webshop van Fast & Furious. Je kiest zelfs het aantal termijnen en het maandbedrag.

4. De actieradius is belangrijk

Wanneer je alleen korte ritten maakt kun je volstaan met de standaard accu, als je veel kilometers aflegt voordat je in de gelegenheid bent de accu op te laden is het raadzaam een elektrische fiets te kopen met een zwaardere accu. Je hoeft bij Fast & Furious niet een extra accu te bestellen, het is mogelijk om direct bij aanschaf een zwaardere accu te laten plaatsen. De actieradius is de afstand die de eBike kan afleggen op één lading.

5. Hoe bepaal je de hoogte van het frame?

Wist je dat het mogelijk is een elektrische fiets te kopen met verschillende framehoogte? Wanneer je kiest voor de juiste maat rijd je met meer comfort, en loop je minder kans op lichamelijke klachten. Je moet de beenlengte meten van de grond tot aan je kruis. De framemaat is dan de lengte van je been vermenigvuldigd met factor 0.65. Wanneer je zelf een beenlengte hebt van 90 cm kun je het beste een elektrische fiets leasen of kopen met een framehoogte van 58,5 cm.

Meer weten over elektrische fietsen? Kijk dan snel op de webshop van Fast & Furious, de online eBike specialist.