Agriturismo is het leukste turismo

Wat is Agriturismo?
Agriturismo in Spanje is een vakantiebestemming waar steeds meer mensen de laatste jaren voor kiezen. Het is een manier om Spanje vanuit een authentiek oogpunt te beleven. Je verblijft in een boerderij tussen de heuvels, wijngaarden en bergen die enkele kamers of appartementen verhuurt aan toeristen. Vaak is een agriturismo een combinatie van agrarische bezigheden en vakantie vieren. Zo beleef je het land zoals de inwoners het zelf ook dagelijks beleven. Er zijn verschillende opties als je kiest voor agriturismo: zo kun je in een boerderij, landhuis of B&B terecht komen, maar altijd voorzien van een prachtige omgeving vol van cultuur en natuur.

Vakantie boeken

Het leven op het platteland
Wanneer je kiest voor een vakantie op een Agriturismo ben je verzekerd van een zorgeloos en authentiek verblijf. Je maakt kennis met het leven op het platteland en veel agriturismo’s beschikken over een restaurant of herberg waar je streekproducten zoals olijven, amandelen en wijn kunt kopen en proeven. Op een agriturismo kun je volledig tot rust komen en vergeet je even de hectische en vluchtige wereld waar we zo aan gewend zijn geraakt.

Productie

De eigenaar van een agriturismo mag zijn bedrijf officieel pas zo noemen als hij er iets verbouwt, waarmee hij zijn eigen producten maakt. Bijvoorbeeld als hij olijfbomen heeft en hier olijfolie van maakt. Zo kun je van dichtbij meemaken hoe het er aan toe gaat op de boerderij en wordt je betrokken bij het maakproces. Geniet van de slow-pace mentaliteit waar het in deze streek om draait. Het gaat hier om kwaliteit en niet om kwantiteit.

Refugio Marnes
Er zijn vele agriturismo’s te vinden in de Costa Blanca, maar Refugio Marnes is een heel bijzondere. Het is een combinatie van meerdere establisementen: een oude boerderij waar 3 kamers beschikbaar zijn, een B&B waar de kamers zich bevinden in wat ooit de stallen waren en een vakantiehuis. Ook staat er iets verderop de nieuwe aanwinst van het landgoed: een luxe huurtent waar je kunt kamperen, maar dan van alle gemakken voorzien, ook wel bekend onder de term ‘glamping’. Er is dus voor ieder wat wils op het gebied van huisvesting.