Alle voor- en nadelen van zonnepanelen op een rijtje

zonnepanelen zutphen

Misschien denk jij er – net als veel anderen – ook over na om zonnepanelen te laten plaatsen. Dit kan een heel goed idee zijn, maar je wilt waarschijnlijk wel eerst even weten wat de voor- en nadelen hiervan zijn. Daarom hebben wij in dit artikel de voor- en nadelen van het plaatsen van zonnepanelen Zutphen voor jou op een rijtje gezet.

zonnepanelen zutphen

Voordelen van zonnepanelen

Een groot voordeel van zonnepanelen is natuurlijk dat je geld bespaart. Je hoeft niet meer te betalen voor energie en je kunt zelfs geld verdienen door stroom terug te leveren aan het stroomnetwerk. Daarbij kun je soms ook subsidie aanvragen bij de gemeente en je huis wordt meer waard.


Verder is het plaatsen van zonnepanelen ook goed voor het milieu. Dat komt doordat je met zonnepanelen duurzame energie opwekt.

zonnepanelen zutphen

Nadelen van zonnepanelen

Een nadeel van het plaatsen van zonnepanelen is de investering die het met zich meebrengt. Het plaatsen van zonnepanelen is namelijk niet goedkoop. Na tien jaar heb je dit echter weer terugverdiend, omdat je niet meer voor energie hoeft te betalen.

Daarnaast vinden veel mensen zonnepanelen op hun woning niet zo mooi. Je kunt dit wel een mooiere uitstraling geven door te kiezen voor zwarte panelen en het gehele dak te beleggen (hoeken en gaten met dummypanelen).