Alles over laurierhaag

laurierhaag

Laurierhaag is een haagplant wat best populair is. Deze laurierhaag wordt in allerlei soorten tuinen aangeplant. De laurierhaag kent vele verschillende soorten. De belangrijkste onderverdeling is tussen de laurierkers en de Portugese laurier. De laurierkers wordt ook wel Prunus Laurocerasus genoemd en de Portugese laurier wordt ook wel Prunus Lusitancia genoemd

Verschillende soorten

Ondanks de verschillende soorten laurierhaag, kennen ze ook overeenkomsten. Zo groeien bijna alle soorten heel snel. Daarnaast zijn ze ook makkelijk te verzorgen. Alle soorten hebben de mooie glanzende lederachtige bladeren gemeen. 

Snoeien

Het snoeien van laurierhaag wordt als vervelend ervaren. Dit komt doordat veel mensen niet weten hoe zij het moeten aanpakken. De beste tijd om de laurierhaaf te snoeien is vanaf september. Het is verstandig om de laurierhaag te snoeien voordat de winter begint. De laurierhaag gaat in de winter rusten. Als je tijdens de wintertijd del laurierhaag gaat snoeien, dan kan de laurierhaag nauwelijks herstellen van de snoei. September is dus de beste keus. Hierdoor kunnen ze herstellen in het voorjaar kunnen ze weer gaan groeien. In het voorjaar kun je de laurierhaag een kleine snoeibeurt geven. Dit is puur om vorm te geven. Snoeien kan met een handschaar of met een heggenschaar. De beste manier is om met de groeivorm mee te snoeien. Denk hierbij aan van link naar rechts en uiteraard van onder naar boven. 

Meer verhalen