Autoflower wietzaden

Autoflower wietzaadjes

Aan de naam autoflower valt niets meer te ontraadselen. De naam geeft het al aan; dit zijn zaden die tot planten groeien welke automatisch bloeien. De planten gaan na 2 à 4 weken automatisch in bloei staan. De planten worden ook niet door het aantal lichturen beïnvloed en kunnen overal geplaatst worden vanwege hun kleine formaat. Ongeveer 10 weken nadat er gezaaid is kan er geoogst worden.

Vanwege deze voordelen zijn deze zaden voor velen zeer aantrekkelijk. Andere wietsoorten beginnen pas te bloeien bij een verandering van de lichturen. Deze bloeien wanneer de planten minder daglicht opvangen. De autoflower is dus heel bijzonder.

Buitenkweek met autoflower wietzaden

In geval je ervoor kiest om met autoflower wietzaden buiten te gaan kweken, zijn er een paar zaken die je vooraf in acht moet nemen. Om het maximale uit je oogst te halen is het aan te raden om vroeg in de zomer te beginnen met kweken. Dit geeft de garantie dat je binnen 1 zomer meerdere oogsten binnen kunt halen.

Autoflower wietzaadjes

Soorten autoflower zaden

Er zijn verschillende soorten autoflower zaden. Voordat je begint met de aanschaf van deze zaden is het belangrijk om na te gaan welke plant je wilt kweken en waar je het zult kweken. Het is belangrijk dat de kweekruimte geschikt is hiervoor.

De grootte van de oogst verschilt per plant. Het proces van het kweken speelt hierbij een grote rol. Gemiddeld kun je per plant ongeveer 40 a 55 gram verwachten.

Houd rekening met lichtinval en temperaturen voor een goede oogst. Het nauwkeurig werken tijdens het zaai en oogst proces zal de kwaliteit van jouw planten verhogen. De beste resultaten heb je bij 18 uur licht en 6 uur donker. Houd er ook rekening mee dat je planten na oogsten de tijd nodig hebben om goed te drogen.