De mooiste plekken in de Franse Ardèche

Ardeche

Wie aan Frankrijk denkt, zal al snel aan de Ardèche denken! Dit gebied is al jaren zeer populair onder toeristen. Mede door de diverse sporten die hier beoefend kunnen worden. Denk aan paragliden van een berg, raften op een wilde rivier, enzovoorts. In het gebied vind je echter veel meer, dan mogelijkheden om te bewegen! In dit artikel lees je meer over de mooiste plekken die de Franse Ardèche je tijdens een vakantie in het gebied te bieden heeft. Welke van deze plekken had jij al op je lijstje staan voor een aankomende vakantie?  

Ardeche

Tal van leuke dorpjes in de Ardèche 

De Ardèche is onder meer het bezoeken waard, vanwege de diverse dorpjes en pittoreske plaatsjes in dit deel van Frankrijk. De plaatsen hebben ieder hun charme! Het ene plaatsje staat bekend om zijn historische kerk. Bij het andere dorpje vind je een prachtig kasteel. Ook het natuurpark Monts d’Ardèche is het bezoeken waard. Zoals reeds beschreven werd kun je hier diverse bergsporten beoefenen en heb je de mogelijkheid om te wandelen en fietsen. Het bekendste punt van dit gebied is wellicht de Pont d’Arc. Je kunt er zwemmen, kanoën, wandelen, enzovoorts.  

ardeche

Ardèche bezoeken voor de Grotte de la Madeleine

De Grotte de la Madeleine hebben niet alleen een prachtige naam. Ze worden ook gezien als de bekendste grotten uit het gebied! Daal af tot een diepte van circa 65 meter, om kennis te maken met de prachtige druipsteenformaties in deze grotten. De aangebrachte verlichting maakt een bezoek aan deze bezienswaardigheid adembenemend. Overigens is niet alleen het afdalen in de grotten de moeite waard. Geniet ook van het uitzicht op de Cathédrale, vanaf de ingang van de Grotte de la Madeleine. Naast deze grotten zijn er nog tal van andere grotten in het gebied die bezocht kunnen worden.