NEO of Antshares?

NEO vroeger ook bekend als Antshares heeft veel gelijkenissen met Ethereum, daarom wordt het vaak als “China’s Ethereum” beschreven.

NEO werd opgericht in 2014, als China’s eerste open-source blockchain project. Met als doel de blockchain technologie gebruiken om handel te verbeteren en een uiteindelijke overgang van onze oude economie naar iets wat het NEO-team de “smart economy” noemt te versnellen.

In deze “smart economie” zullen digitale bezittingen veilig en efficiënt verhandeld worden. Dit is natuurlijk een aantrekkelijk idee voor overheidsinstanties en bedrijven die hun rendement willen verhogen.

NEO heeft zelfs steun ontvangen van vele andere blockchain bedrijven zoals Bancor, Coindash en Agrello. Ook kunnen ze rekenen op de steun van Red Pulse (een groot chinees onderzoeksbedrijf) en Alibaba (de grootste internet handelaar van China).

Zoals Ethereum heeft NEO het potentieel om honderde industrieën te revolutioneren. Dit is veel investeerders natuurlijk niet ontgaan, met als gevolg dat de prijs van NEO de laatste maanden een drastische stijging ondervond. Er worden ook steeds meer stappen door het development team genomen om deze diverse industrieën te infiltreren. Zo zijn er plannen om een “seed program” te lanceren, dit programma zal ontwikkelaars aanmoedigen om NEO te gebruiken bij het ontwikkelen van hun nieuwe technologieën.

Op dit moment werken er twee teams aan NEO: een van deze is gebaseerd in Shanghai, de andere is een internationaal team. Dit tweede team heeft gewerkt aan het vertalen en verspreiden van NEO’s white paper in de globale community. Dankzij deze inspanningen is NEO erin geslaagd om meer mainstream acceptatie en ondersteuning te krijgen.