Een professioneel linkbuilding pakket: een solide bouwwerk

Een goed linkbuilding pakket is een garantie voor succes. Je site valt of staat met de kwaliteit backlinks dat je laat plaatsen. In Google begint alles. Daar worden ontelbare zoekopdrachten ingegeven. De kunst is om met jouw website bovenin de resultaten te verschijnen en vaak gevonden te worden, maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Meer of beter?

Hoe meer verwijzingen naar je pagina, hoe hoger je ranking in de grote zoekmachines, zou je denken. Vergeet het maar. Net als bij gokken begint het altijd veelbelovend. Een hoge inzet betekent aanvankelijk veel winst. Veel backlinks hebben lijkt mooi, maar het moeten wel goede links zijn. Er draaien namelijk op de achtergrond slimme programma’s die het kaf van het koren scheiden. Je link moet terugkomen op relevante sites, liefst in je eigen vakgebied maar ook een algemenere site die gezien wordt als een grote autoriteit is een goede kruiwagen.

Origineel

Het kunstmatig laten plaatsen van duizenden backlinks in een keer is vragen om problemen. Het is een kwestie van tijd voor het speurprogramma bemerkt dat er iets niet in de haak is. Plagiaat is immers makkelijk op te sporen, evenals een onnatuurlijk ogende trefwoorddichtheid. Handmatig geschreven teksten zijn een betere keuze voor links naar jouw site. Diversiteit is van groot belang. Niet alleen de zoekmachines keuren inhoudsloze teksten af, individuen klikken een vreemde pagina – en daarmee de link naar jouw site – ook meteen dicht.

Relevant

Het perfecte linkbuilding pakket bestaat uit een linkstructuur die jouw site in verbinding zet met interessante sites binnen jouw vakgebied of onderwerp in combinatie met verwijzingen op algemenere populaire sites zoals social media, veilingsites en verkooppagina’s zoals Marktplaats. Kun je over je website zeggen dat er interessante informatie te vinden is die ook nog eens dynamisch is, dan helpen goede backlinks je ongetwijfeld binnen een paar maanden aan nog meer bezoekers.