Tips om je huis groter te laten lijken

tips-om-je-huis-groter-te-laten-lijken

Iedereen droomt natuurlijk van een groot huis en het liefst daarbij een grote tuin. Maar helaas zit dat er niet voor iedereen in. Gelukkig zijn er wel een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat je huis er groter uit ziet, dan dat het huis daadwerkelijk is. 

Extra licht

Extra licht in het huis kan ervoor zorgen dat de ruimte er ruimer uitziet. Natuurlijk is het plaatsen van meer ramen hierbij mogelijk. Maar er zijn ook simpelere oplossingen. Door het plaatsen van stalen deuren is het mogelijk om meer licht toe te laten en dit zal ervoor zorgen dat het lijkt alsof je meer ruimte hebt. Daarnaast zorgt een stalen deur ook voor een moderne uitstraling. 

Toepassen van lichte kleuren

Donkere kleuren zorgen er natuurlijk voor dat je kamer er knusser uit ziet, maar lichte kleuren zorgen ervoor dat de kamer lichter wordt. En een lichte kleur zorgt er weer voor dat het lijkt alsof je meer ruimte hebt. 

Gebruik grote meubels

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het helpt zeker. Door een groot meubel in de kamer te plaatsen in plaats van verschillende kleinere meubels lijkt de kamer ruimer. De kleine meubels laten de ruimte kleiner lijken, want er wordt hierdoor meer ruimte opgevuld. 

Strepen tekenen af

Dit werkt hetzelfde als bij kleren. Bij het dragen van streepjes kan je breder of juist langer lijken. Door dit toe te passen in huis kun je ervoor zorgen dat het huis er breder of langer uit komt te zien en dit zorgt er ook weer voor dat je kamer er ruimer uit ziet dan dat het eigenlijk is.  

Meubels van de grond

Hiermee bedoel ik eigenlijk dat je het best meubels kunt gebruiken met pootjes. Doordat het meubelstuk van de grond afstaat lijkt de ruimte ruimer. Als je daarentegen meubels gebruikt die op de grond staan dat lijkt de ruimte kleiner.