Virtuele infrastructuur

Een van de vormen van cloud computing is infrastructure as a service, beter bekend als IaaS. De infrastructuur wordt op een virtuele manier aangeboden en zijn eigendom van de serviceprovider. Als er gebruik wordt gemaakt van Iaas, dan staat het besturingssysteem en de software in de cloud. Maar wat zijn nu echt de voordelen van IaaS?

Voordelen

  1. Iaas is een betaalbare optie. Je hoeft namelijk geen onnodige kosten te maken bij het opzetten en beheren van de software. Dit kan namelijk gedaan worden door de serviceprovider. Daarnaast betaal je alleen voor hetgeen waar je daadwerkelijk gebruik van maakt. 
  2. IaaS biedt een uitermate goede beveiliging. De juiste provider kan ervoor zorgen dat jouw gegevens altijd goed beveiligd zijn, zodat je dit zelf niet hoeft te doen. Doordat de dienstverlener hier vaak mee bezig is, zal de dienstverlener hier ook meer verstand van hebben van de eindgebruiker.  
  3. Als je nieuwe toepassingen nodig hebt dan is het niet nodig om een nieuwe infrastructuur aan te schaffen en op te bouwen. Het is mogelijk om binnen de gekochte infrastructuur aanpassingen te doen, zodat de service aansluit bij jouw behoeften.
  4. Door gebruik te maken van IaaS is het mogelijk om je als bedrijf te richten op de belangrijkste activiteiten binnen de organisatie. 
  5. Als het nodig is om meer bronnen in te zetten, dan kan dat. Je kan aanpassingen doen om zo kosten te besparen. Dit houdt in dat als de activiteiten afnemen je de infrastructuur ook kan verminderen. Hiermee worden er kosten bespaard. 

Keuzes maken

Het is dus vooral van belang om te weten wat je nodig hebt en aan de hand daarvan te kiezen wat voor soort cloud computing je aan gaat schaffen. Nu je op de hoogte bent gebracht van IaaS en je denkt erover na om het aan te schaffen, neem een kijkje op: https://www.tilaa.com/nl/iaas.