Wat is Google Ads?

Heb je weleens gehoord van Google Ads? Waarschijnlijk wel, maar net als vele anderen is de kans groot dat je niet precies weet wat het inhoudt! Daarom vertellen we je in deze blog graag wat het is en hoe het ongeveer werkt. Nieuwsgierig? Lees dan door!

Adverteren in de zoekmachine

Wanneer je ergens meer over wilt weten, een product wilt kopen of een andere vraag hebt, is de kans groot dat je een zoekopdracht in Google opgeeft. Google Ads zijn dan de advertenties die bovenaan de resultaten verschijnen. Deze kun je gemakkelijk herkennen, omdat er dikgedrukt advertentie bij deze resultaten staat.

Zoekwoorden

Hoe weet Google nu wanneer welke advertentie weergegeven moet worden? Nou, dat werkt door middel van zoekwoorden. Een adverteerder kan bijvoorbeeld kiezen om een advertentie op het zoekwoord paarse fiets te zetten. Wanneer jij dan op paarse fiets zoekt, komt die specifieke advertentie in beeld. De kans dat je bij deze adverteerder de fiets aanschaft stijgt hierdoor aanzienlijk.

Effectiever dan je denkt

Hoewel het adverteren op zoekwoorden absoluut niet goedkoop is, wordt het wel erg veel gedaan. Dat komt omdat deze manier van adverteren effectiever is dan je denkt. Mensen houden van gemak en wanneer hetgeen zij zoeken bovenin beeld verschijnt is de kans groot dat zij niet verder zullen kijken en dus het eerste product aan zullen schaffen.

Een specialist inschakelen

Een Google Ads specialist zorgt ervoor dat het advertentiebudget dat je hebt zo goed mogelijk wordt ingezet. Hierdoor stijgt de ROI, of return on investment, en maakt een ondernemer dus meer winst met hetzelfde marketingbudget. Dit is geen makkelijk werk, want je moet veel afweten van de manier waarop Google werkt en de manier waarop bezoekers het gebruiken. Wil je dus gebruik maken van Google Ads? Dan raden we je aan om hier een specialist bij in te schakelen!